|
|
|
... merült. Ezért sürgősen fel kell hívnunk az emberiség figyelmét erre az értékes tápanyagra, mert ez a Föld ásványanyagokban leggazdagabb gabonája . A kölesliszt gluténmentes termék, mentes a ragacsos fehérjétől, ami gluteninből és gliadinból áll.
Igen sok kovasavat tartalmaz, továbbá fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket stb. Különösen gazdag a B-... |
2024-03-04 20:04:00 |
|
|
|
|
|
|
... Callendula officinalis-nak nevezett növényből teát, tinktúrát és kenőcsöt készítenek, kivonata külsőleg, belsőleg alkalmazva áldásos.
Maria Treben könyvében azt olvashatjuk, hogy a ragacsos leveleiből, szárából és sárga virágából készült tea kiváló vértisztító, segíti a rákos vagy rákszerű daganatok, műtéti hegek, bőrproblémák, gombás fertőzések gyógyulását, és nagy el... |
|
2024-02-02 22:49:08 |
|
|
|
|
|
|
... tetejét kenni majd).
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Végül a tejfölt adjuk hozzá fokozatosan, nem
biztos, hogy kell bele 1 dl - annyit adjunk hozzá, hogy egy jó lágy, de ne ragacsos
tésztát kapjunk. Letakarva fél órát pihentetjük.
Fél óra elteltével a tésztát kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastagra, rászórjuk a reszelt
sajt 2/3 részét és feltekerjük, mint a ... |
2023-07-22 19:03:05 |
|
|
|
|
|
|
Igaz, hogy pihentetés nélküli mézes a neve,
de én pihentetem egy két órát, hűtőbe, mert elég ragacsos a tésztája és akkor sok lisztet kell hozzáadni. Így ha pihentetem már könnyű dolgozni vele és egyszerre puha.
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
1 kg finomliszt.... |
|
2023-05-26 16:09:26 |
|
|
|
|
|
|
... találkoztak és úgy tűnt, megbocsáthatatlanul viselkedtek velük szemben...
Feltűnt nekik időközben, hogy a ládikó egyre súlyosabbá válik. A hét elején beletett barackok kezdtek ragacsos masszává rothadni, elviselhetetlen bűzt árasztva és a rothadás gyorsan átterjedt a többi barackra is.
Nehéz problémát okozott az is, hogy kötelesek voltak állandóan magukkal h... |
|
2023-03-18 19:00:48 |
|
|
|
|
|
|
... belemorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk (kb. 10 perc).
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat és a felfuttatott élesztőt, bedagasztjuk a tésztát. Jó lágy, enyhén ragacsos tésztát kell kapnunk! Ne ragadjon nagyon, csak egy kicsit. Ha nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy pici olaj hozzáadásával korrigáljunk rajta.
Letakarva kb. 20 percig ke... |
2023-02-21 21:12:14 |
|
|
|
|
|
|
... liszteket, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a zsírt és alaposan elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapunk.
Kelesztés nélkül kissé lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kb fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a ... |
2023-01-10 16:43:38 |
|
|
|
|
|
|
... az egyik legősibb és legrégebb óta használt természetes sebgyógyító.
Mi az a propolisz?
A szorgos méhek által előállított propolisz egy gyógyhatású vegyületekben gazdag, ragacsos, ám alacsonyabb hőmérsékleten szilárd anyag. Az antimikrobiális propoliszt a méhek főként a kaptár védelme szempontjából alapvető fontosságú tömítőanyagként, valamint hő-és vízszigetelőkén... |
2023-01-02 13:23:05 |
|
|
|
|
|
|
... elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb
4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három egyenlő részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát jól lisz... |
2022-12-04 21:08:04 |
|
|
|
|
|
|
... narancslevet, a tojást, és a közben felfutott élesztős tejet. Dagasztani kezdünk. Amikor a tésztánk nagyjából összeáll hozzáadjuk a puha vajat és alaposan kidagasztjuk. A puha, de nem ragacsos tésztát tálba tesszük, letakarjuk és 45-50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Egy 16 cm átmérőjű magasított oldalú tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vékonyan megk... |
2022-12-03 20:02:09 |
|
|
|
|